Od sa Christusam hoieina bukvize samozetrte Thomasa s Kempis choraria po visi s. Augustina - Tomaž Kempčan (rokopisi, 1659)
Tomaž Kempčan: Od za Kristusam hojenja bukvice.Andrej Ivankovič (Jankovič) iz Družbe Jezusove v Ljubljani naj bi znamenito asketično delo Tomaža Kempčana prevedel v slovenski jezik leta 1659. Rokopis je popolnoma izgotovljen za tisk, vendar ni bil natisnjen. Več na NRSS ZRC SAZU.
Keywords: codex; kodeks