Location and function of hypermarkets and shopping centers in Zagreb - Lukić, Aleksandar (Dela - Oddelek za geografijo Filozofske fakultete v Ljubljani, 2004)
Članek obravnava prostorsko razmestitev, funkcijsko strukturo in funkcije nakupovalnih središč in hipermarketov v Zagrebu. Raziskava je zajela vsa nova nakupovalna središča , ki so klasificirana glede na njihovo funkcijsko in drugo zgradbo, glede na število dejavnosti na osnovi podatkov vprašalnika na različnih lokacijah v Zagrebu.Raziskava s vprašalnikom je bila zastavljena tako, da bi lahko ovrednotili nakupna središča glede na njihove funkcije in lokacije v Zgrebu.
Keywords: urbana geografija; mesta; funkcije; nakupovalni centri; trgovski centri; lokacija; Zagreb