Gradivo za favno hroščev (Coleoptera) Slovenije - Brelih, Savo (Scopolia, 2006)
Avtorji na podlagi novih raziskav ter podatkov iz literature, kartoteke in zbirk, navajamo za favno Slovenije 213 vrst kozličkov (Cerambycidae). Nadaljnjih 20 vrst je bilo najdenih v neposredni bližini njenih meja (oddaljene do 20 km). Za favno Slovenije je prvič navedenih ali potrjenih naslednjih 13 vrst: Acmaeops marginatus, Cortodera femorata, Anastrangalia reyi, Vadonia unipunctata, Stromatium unicolor, Purpuricenus budensis, Xylotrechus stebbingi, X. antilope, Monochamus galloprovincialis, Pogonocherusperroudi, Opsilia uncinata, Phytoecia manicata in Oberea erythrocephala. Akimerus schaefferi, Acmaeops septentrionis, Judolia sexmaculata, Tetropium gabrieli, Glaphyra kiesenwetteri, Poecilium lividum, Parmena pubescens, Agapanthia violacea in Oberea euphorbiae se črtajo s seznama slovenske favne. Leptura parallela SCOP. je n. syn. vrste Oberea linearis, Stictoleptura scutellata (FAB.) je n. syn. vrste Stictoleptura carbonaria, Cerambyx pulverulentus SCOP. je n. syn. vrste Herophila tristis, Callidium coriaceum PAYK. je n. syn. vrste Callidium lucidum, Stenocorus fenitus SCOP. je n. syn. vrste Phymatodes testaceus, Leptura bilineata je n. syn. vrste Saperda populnea in Leptura squallida SCOP. je n. syn. vrste Anogcodes rufiventris (fam. Oedemeridae).
Keywords: zoologija; zoology; entomologija; hrošči; zoogeografija; favna