"Servitore affetionatissimo Fra Gabriello Puliti" and the dedicatees of his published music works (1600-1635) - Kokole, Metoda (De musica disserenda, 2007)
Gabriello Puliti (ok. 1583-1644) je ustvaril vsaj 36 glasbenih del, od katerih je preživela slaba polovica. Analiza vsebin 16 glasbenih del in 15 ohranjenih posvetilnih pisem je omogočila rekonstrukcijo mreže Pulitijevih verskih, kulturnih, glasbenih in drugih stikov. Prek posvetil je skladatelj bolj kot finančno nagrado pričakoval in želel pridobiti zaščito pri svojih vsakodnevnih in poklicnih dejavnostih.
Keywords: Puliti, Gabriello, ok.1575-ok.1644; tipologija posvetil; glasbeno zaščitništvo