Spletne zbirke na spletni strani Slovenskega etnografskega muzeja - Špiček, Miha (Knjižnica, 2012)
Slovenski etnografski muzej je v letu 2010 na spletu objavil zbirko predmetov in fotografij. Zbirka obsega več kot 23.000 enot in predstavlja večletno kontinuirano delo na digitalizaciji zbirk muzeja. Avtorja v članku predstavita predvsem tehnološke zagate, ki so se pojavile pri načrtovanju spletne zbirke.
Keywords: muzeji; Slovenski etnografski muzej; Ljubljana; muzejske zbirke; digitalne zbirke; spletne zbirke; digitization; digitalizacija