Samosprožena stimulirana emisija - Krušič, Špela (Matrika, 2016)
Pod specifičnimi pogoji lahko prehod sunka svetlobe skozi gost plin privede do močnega stimuliranega izseva svetlobe, ki ga sproži povsem naključen spontani razpad vzbujenih atomskih stanj. Predstavila bom teoretično obravnavo problema ter opisala simulacije in rezultate za poseben primer vzbujenih atomskih stanj v atomu helija.
Keywords: atomic physics; atomska fizika; samosprožena stimulirana emisija; self-amplified stimulated emission; stimulated emission; stimulirana emisija