Sinteza termoplastičnega poliuretana na osnovi polibutadiendiola - Škerjanc, Damjana (Kovine zlitine tehnologije, 1998)
Sintetizirali smo termoplastični poliuretan na osnovi polibutadiendiola. Za doseganje uporabnih lastnosti so potrebne dovolj visoke molske mase(?$M_w$? nad 100000 g/mol), zato smo pri danih reakcijskih pogojih spreminjali odstotek prebitnega izocianata. Določili smo kinetiko reakcije ter izmeili molske mase in viskoznosti.
Nadaljuje se kot: Materiali in tehnologije
Keywords: termoplasti; poliuretani; sinteza; kemijska analiza