Nove smernice pri oživljanju otroka - Vidmar, Ivan (Medicinski razgledi, 2002)
Avtor predstavlja nekaj novosti pri oživljanju otrok, ki so najbolj očitne priugotavljanju srčnega zastoja s palpacijo perifernega pulza, tehniki izvajanja zunanje masaže srca pri dojenčkih, oskrbi otroka s popolno obstrukcijo dihal, preverjanju pravilne lege endotrahealnega tubusa, drugem odmerku adrenalina in antiaritmičnih zdravilih.
Keywords: Kardiopulmonalno oživljanje; Resuscitation Orders; Resuscitation; Oživljanje; Oživljanje, navodila; Heart Massage; Cardiopulmonary Resuscitation; Srce, masaža; baby; Dojenček; Infant; Child; Otrok; urgentna medicina; reanimacija; otroci; postopki