Terezijanski gozdni red za Kranjsko 1771 je mnogo več kot le predpis - Perko, Franc (Gozdarski vestnik, 2015)
Prispevek navaja težave pri nastajanju gozdnega reda. Pomemben del prispevka je namenjen analizi strokovnih usmeritev gozdnega reda. Mnoge so aktualne še dandanes, čeprav so nastale pred 244 leti. Prispevek prikaže tudi primerjave prevodov v slovenščino med letoma 1849 in 1985 in s tem razvoj slovenskega strokovnega gozdarskega izrazoslovja.
Keywords: Terezijanski gozdni red za Kranjsko; gozdno načrtovanje; trajnost; trajnost donosa; obnova gozdov; nega gozdov; varstvo gozdov; proizvodna doba; gozdarska terminologija