Urbanistična zasnova mesta Maribor - Lobnik, Uroš (Urbani izziv, 1999)
Projekt urbanistične zasnove mesta Maribor traja že od leta 1995. Obsežno analitično delo je bilo usmerjeno v prepoznavanje in opredelitev ključnih problemov v mestu s smernicami za reševanje. Strokovne podlage so bile izdelane in predstavljene kot konceptualne ideje, jasne strokovni in laični javnosti. Sam koncept urbanistične zasnove mesta oziroma mestnega načrta pa temelji na delitvi ter združevanju štirih delov mesta, ki sestavljajo Maribor. V zaključku so predstavljena razmišljanja o izboljšanju sistema planiranja.
Keywords: Maribor; mestni načrti; urbanism; urbanistično planiranje; urbanizem