Računovodski izkazi in finančno poročanje - Jakopič, Breda (Mostovi (Ljubljana), 2006)
Računovodski izkazi so posebna vrsta računovodskega poročila, s katerim podjetja poročajo zunanjim in notranjim uporabnikom računovodskih informacij. Namen računovodskega poročanja je dajati informacije o finančnem položaju, dosežkih in finančnih tokovih podjetja. POdjetja poročajo uporabnikom v letnihporočilih, ki obsegajo računovodsko poročilo in poslovno poročilo. Računovodsko poročilo sestavljajo računovodski izkazi in priloge s pojasnili k računovodskim izkazom. Najmanjši obseg informacij, ki jih mora podjetje razkriti, je določen z zakonom in računovodskimi standardi.
Keywords: angleščina; prevajanje; računovodsko poročanje; računovodstvo; slovenščina; terminologija