The banality of violence in A. L. Kennedy's early short stories - Jelínková, Ema (Acta neophilologica, 2020)
Članek uporabi concept Hannah Arendt o banalnosti nasilja za ilustracijo banalnost specifične manifestacije zla, ki je nasilje, kot ga najdemo v zgodnjih kratkih zgodbah A.L. Kennedy.
Keywords: angleška književnost; banality of evil; banalnost zla; English literature; Kennedy, A. L.; nasilje; Scottish literature; škotska književnost; violence; women's writing; žensko pisanje