Analysis and efficiency of a gadolinium magnetocaloric material plate - Botoc, Dorin (JET on-line, 2020)
V tem članku je bil izdelan model in simuliran vpliv nadzorovanega magnetnega polja na gadolinijeve plošče za uporabo v magnetnih hladilnih napravah. To je najsodobnejša tehnologija, ki ne uporablja hladilnih sredstev in ne deluje na osnovi kompresije hlapov. Tehnologija temelji na delovanju magnetokaloričnih lastnosti uporabljenega materiala; v spodnjem primeru ima ta material v obliki ravne plošče določene magnetokalorične lastnosti in se pod vplivom magnetne indukcije lahko uspešno uporablja v inovativnih instalacijah. Proučene so bile prednosti uporabe gadolinija v obliki ravne plošče v magnetnem regeneratorju in odvajanja toplotne energije na njegovi površini pod vplivom nadzorovanega magnetnega polja.
Keywords: energetic efficiency; energetska učinkovitost; gadolinijska magnetokalorična plošča; gadolinium plate; magnetic flow; magnetocaloric effect; magnetokalorične lastnosti