Upper Triassic flora from "Raibl beds" of Julian Alps (Italy) and Karavanke Mts. (Slovenia) - Dobruskina, Inna A. (Geologija, 2001)
Predstavljena je fosilna makroflora iz zgornjetriasnih (karnijskih) "rabeljskih plasti" Julijskih Alp v Italiji, ki je shranjena v treh dunajskih paleontoloških zbirkah. Večina primerkov (od 40 do 70 %) pripada rodu Voltzia.V drugem delu članka so obravnavane nove najdbe fosilne flore iz "rabeljskih plasti" Karavank v Sloveniji.
Keywords: fosili; Italija; Italy; Julian Alps; Julijske Alpe; Karavanke; Karawanks; paleontologija; paleontology; praprotnice; ribe; Slovenia; Slovenija; školjke; trias