?Qué escenas describe el verbo espaŽol ir y sus equivalentes polacos? - Tatoj, Cecylia (Verba hispanica, 2010)
Avtorica članka proučuje španski glagol premikanja ir in njegove ustreznice v poljskem jeziku. Opre se na izsledke semantične slovnice (Karolak) ter razišče odnose med predikatom ir ter njegovimi dopolnili, s posebno pozornostjo na omejitvah, ki se pri tem vzpostavljajo. Nakaže tudi nujnost nadaljevanja raziskave v tej smeri, predvsem kar zadeva vlogo aspekta pri spremembah v pomenu poljskih predikatov.
Keywords: Spanish; španščina; poljščina; kontrastivna analiza; glagol; verb