Isomorphisms of generalized Cayley graphs - Yang, Xu (Ars mathematica contemporanea, 2018)
V članku raziskujemo probleme izomorfizmov posplošenih Cayleyjevih grafov, ki predstavljajo posplošitve tradicionalnih Cayleyjevih grafov. Ugotovimo, da obstajata dve vrsti naravnih izomorfizmov posplošenih Cayleyjevih grafov. Raziskujemo tudi GCI-grupe posplošenih Cayleyjevih grafov in Cayleyjeve regresije nekaterih grup. Predvsem pokažemo, da je za potenco lihega praštevila ?$n$? grupa ?$Z_{2n}$? (oz. ?$D_{2n}$?) zožena GCI-grupa, če je ?$D_{2n}$? (oz. ?$Z_{2n}$?) CI-grupa. Pokažemo tudi, da je ciklična grupa reda ?$2^n$? 4-kvazi-Cayleyjeva regresija, če in samo če je ?$n = 3$?.
Keywords: Cayleyjeva regresija; GCI-grupa; naravni izomorfizem; posplošeni Cayleyjev graf