Lastništvo gozdov v zgodovinski perspektivi in škodljive posledice drobljenja zemljiške posesti - Cimperšek, Mitja (Gozdarski vestnik, 2016)
Prispevek prikazuje razvoj lastništva in drobljenja gozdne posesti skozi zgodovino. Prikaže tudi njene posledice za narodno gospodarstvo.
Keywords: gozdovi; lastništvo; zasebni gozdovi; razdrobljensot; Slovenia; Slovenija