Timsko delo v očeh študentov zdravstvene nege - Lahe, Milica (Obzornik zdravstvene nege, 2006)
Timsko delo je eden od načinov za soočanje z delovnimi izzivi v organizaciji. Na podlagi anketnega vprašalnika smo med študenti 3. letnika visokošolskega strokovnega študijskega programa Zdravstvena nega ugotavljali njihov pogled na timsko metodo dela. Za empirični prikaz pilotske študije smo uporabili deskriptivno metodo raziskovanja. Podatki so bili statistično obdelani s pomočjo programa SPSS. Ugotovili smo, da imajo študenti zdravstvene nege pozitiven odnos do timske metode dela. Razlikujejo med timom in skupino, vendar menijo, da je vodja tisti, ki sprejema odločitve v timu. Na uspešno timsko delo po njihovem mnenju vplivajo naslednji dejavniki: medsebojno zaupanje in sodelovanje v timu, sproščena komunikacija brez strahu pred vodjo in sodelavci, medsebojni odnosi v timu, uspešen vodja tima, znanje članov tima, jasna opredeljenost vlog v timu in pohvala za učinkovito delo. Rezultati raziskave so vzpodbudno in kažejo, da študenti pozitivno sprejemajo timsko metodo dela, ki je imperativ sodobnega časa.
Keywords: Pilotska študija; skupinsko delo; student; študenti; Študij; teamsko delo; Timsko delo; Zdravstvena nega