Usposabljanje za andragoško delo - Đorđević, Neda (Vzgoja in izobraževanje, 2012)
Na Andragoškem centru Slovenije v okviru izobraževalne dejavnosti veliko pozornost namenjamo usposabljanju in povezovanju andragogov, andragoških delavcev in ne nazadnje tudi izobraževalcem odraslih iz vse Slovenije. Na razvoj naših programov vpliva več dejavnikov, med najpomembnejšimi pa je prav gotovo usmerjenost ACS v razvojno in raziskovalno dejavnost, saj nam omogoča razvoj novih modelov in oblik učenja, s katerimi prispevamo k prenosu znanja v vrste strokovnjakov in izobraževalnih organizacij ter k povečevanju vpliva prakse na razvoj in raziskovanje izobraževanja odraslih. V nadaljevanju predstavljamo povzetke analize zadovoljstva udeležencev z usposabljanjem in spopolnjevanjem v letu 2010.
Keywords: additional training of adult educators; adult education; andragogika; Andragoški center Slovenije; andragoško spopolnjevanje; further education of teachers; in-service adult education and training; izobraževanje odraslih; izpopolnjevanje učiteljev; Slovenian Institute for Adult Education; vseživljenjsko učenje