Pesnikovo poslanstvo - Kosovel, Srečko (knjige, 2024)
Zbirka pisem, esejev, zapiskov in razmišljanj o poeziji, umetnosti, kulturi in družbi ter o ustvarjalnosti, vlogi in poslanstvu pesnika, intelektualca – nasploh človeka v družbi – je izšla ob 120. obletnici Kosovelovega rojstva. Tudi v Pesnikovem poslanstvu lahko zasledujemo pesnikovo subtilno nihanje med avantgardizmom in tradicionalizmom, med revolucionarno angažiranostjo in solipsizmom. Vselej pa je v Kosovelovih zapisih in njegovi poeziji jasna ena misel: dolžnost umetnika je ustvarjati.Izbor besedil se naslanja na Zbrana dela Srečka Kosovela: zbirka Zbrana dela slovenskih pesnikov in pisateljev (1, 2, 3, 3/1), založba DZS, 1946–1974.
Keywords: Družbeni vidik; Književnost; Pesniki; Slovenska književnost; Umetnost