Rekonstrukcija odvaljnega bata zračne vzmeti - Bešter, Tomaž (Strojniški vestnik, 2002)
Odvaljni bat, ki ga izdeluje Goodyear EPE(Engineerd Products Europe), prenese vse obremenitve, ki jih zahtevajo evropski tehnični standardi, v primeru, ko je podprt po celotni spodnji površini. Če je odvaljni bat podprt samo po delu površine, ne prenese vseh zahtevanih obremenitev. Za rešitev problema je bila najprej narejena trdnostna analiza odvaljnega bata, nato pa je bil bat spremenjen, tako da je zdržal vse zahtevane obremenitve.
Keywords: vzmeti zračne; bati odvaljni; analize trdnostne; modifikacije; zračne vzmeti; odvaljni bat; trdnost; preiskava materiala