Counting edge-transitive, one-ended, three-connected planar maps with a given growth rate - Pisanski, Tomaž (Ars mathematica contemporanea, 2009)
Grunbaum in Shephard sta klasificirala vse 3-povezane planarne povezavno tranzitivne zemljevide z enim koncem. Vsak med njimi je natančno določen s t.i. "povezavnim simbolom" ?$\langle p, q; k, \ell \rangle$?. Pred kratkim so Graves, Pisanski in Watkins zanje določili razmerje rasti, mi pa izračunamo njihovo število za vsako razmerje rasti.
Keywords: eksponentna rast; kombinatorika; preštevanje; tlakovanje