VOSviewer analysis of studies on software selection in the logistics sector - Doganer Duman, Bukra (Logistics, supply chain, sustainability and global challenges, 2024)
Podizvajanje v logistiki je pomemben korak za zmanjšanje stroškov in povečanje učinkovitosti poslovanja. Tako je podizvajanje možno na številnih področjih logističnih procesov. Eden od korakov podizvajanja je tudi odločitev o izbiri programske opreme. Izbira prave programske opreme lahko vpliva na tržni delež organizacije ter na čas, prizadevanja in stroške izvajanja. Ugotovitve te raziskave bodo pomagale trženjskim in prodajnim ekipam podjetij, ki proizvajajo programsko opremo, pri oblikovanju ključnih točk, prav tako bodo končnim uporabnikom omogočile sprejemanje informiranih odločitev pri izbiri programskih paketov za organizacijo. V tej raziskavi so bile obstoječe študije pregledane s pomočjo podatkovne zbirke Scopus, analiza socitiranja je bila opravljena s programom VOSviewer. Raziskave smo razdelili v štiri sklope in jih podrobno pojasnili.
Keywords: izbor programske opreme; logistics; logistika; software selection; VOSviewer