Characteristics of exonym use in selected European languages - Kladnik, Drago (Acta geographica Slovenica, 2007)
V prispevku so obravnavani lingvistični in geografski vidiki pogostnosti rabe eksonimov v nekaterih evropskih jezikih. Poleg pravih eksonimov so predstavljeni tudi eksografi in eksofoni. Pogostnost je obravnavana po posameznih jezikih, znotraj njih pa po pripadajočih državah in pomenskih tipih podomačenih tujih zemljepisnih imen. Obdelani so tudi nekateri značilni koncepti rabe eksonimov s poudarkom na načinu njihovega zapisovanja.
Keywords: geografska imena; tuja geografska imena; toponimija; eksonimi; evropski jeziki