Poškodbe izteznega aparata kolena - Gregorič, Gašper (Medicinski razgledi, 2000)
Članek pregledno zajema poškodbe izteznega aparata kolena, kamor štejemo pretrganje kite štiriglave stegenske mišice, pretrganje kite pogačice in zlomepogačice. Opisane so anatomske in biomehanske značilnosti izteznega aparata kolena, mehanizem poškodbe, diagnostika, možnosti zdravljenja, rehabilitacija in napoved.
Keywords: Knee injuries; kolenski sklep; Diagnosis; poškodbe; Surgery; tetive; Rehabilitation; kirurško zdravljenje; Patella; Injuries; Patellar ligament; Biomechanics; Tendon injuries