Affinity ranking of phage-displayed peptides: enzyme-linked immunosorbent assay versus surface plasmon resonance - Lunder, Mojca (Acta chimica slovenica, 2008)
Pri rešetanju in ovrednotenju bakteriofagnih klonov, ki izražajo izbrane peptide, se uporabljata encimskoimunski test na trdnem nosilcu (ELSIA) in površinska plazmonska resonanca (SPR). Z uporabo streptavidina kot modelne ciljne molekule smo primerjali učinkovitost in primernost obeh metod.
Keywords: bakteriofagni kloni; encimskoimunski test; peptidi; plazmonska resonanca