Etične dileme socialnih delavcev v rehabilitacijskih programih na URI-Soča - Korošec, Tanja (Rehabilitacija (Ljubljana), 2017)
Socialni delavci smo pri svojem strokovnem delu pogosto postavljeni pred etične odločitve. Ena temeljnih kompetenc naše stroke je sposobnost prepoznavanja etičnih razsežnosti kompleksnih situacij v praksi socialnega dela in zmožnost osvetliti ter ubesediti etične dileme. Pogled skozi primere v praksi pokaže, da so etične dileme posledica neusklajenih normativnih sistemov: družbenega, zakonodajnega, poklicnega, službenega in osebnega.
Keywords: ethical issues; ethics; etične dileme; normative systems; normativni sistemi; rehabilitacija; Rehabilitation; Social Work; socialno delo; vocational rehabilitation