Corfu General State Archives from local to global - Dimitriou, Yanna (Moderna arhivistika, 2022)
Prispevek želi predstaviti pomembnost arhivskih ustanov ne samo za lokalno zgodovino in kulturo, ampak tudi za zgodovino širšega geografskega območja. Kot hranitelji zgodovinskih dokumentov ponujajo arhivi vpogled v številne teme. Jonski otoki so odličen primer družbene, ekonomske, politične in kulturne prepletenosti v Sredozemlju. Krfski arhiv je tako edinstven v smislu dostopa do neprecenljivih raziskovalnih virov. Nedavne krize, med katere sodi tudi epidemija koronavirusa, so pokazale, da morajo kulturne ustanove raziskovati nove načine upravljanja s kulturo. Članek predlaga, da določene inovacije in kreativnosti, ki smo jih razvili med krizo, ostanejo kot del nove normalnosti za lepšo prihodnost.
Keywords: Corfu; cultural management; državni arhiv; General State Archives; innovati; inovacije; Krf; upravljanje s kulturo