The MR imaging as a one-way shopping tool for detecting and staging renal tumours - Kirova, Galina (Radiology and oncology (Ljubljana), 2005)
Izhodišča. Magnetnoresonančna preiskava je ena najbolj ustreznih preiskovalnihmetod, saj bolnik ni izpostavljen ionizirajočemu sevanju in ne zahteva injiciranja jodovih kontrastnih sredstev. Visoka zmogljivost, dobra računalniška podpora in tehnologija hitrih pulznih frekvenc so tiste lastnosti, ki omogočajo dobro celostno oceno ledvičnih bolezni. Zaključki. Primagnetnoresonačnih preiskavah predstavljajo posebno težavo različni protokoli preiskav, zato je pomembno, da tehnike preiskav čimbolj standardiziramo. Na ta način omogočimo ponovljivost in primerljivost rezultatov preiskav.
Keywords: Diagnosis; diagnostika; jedrska magnetna resonanca; Kidney Neoplasms; Ledvica, novotvorbe; ledvice; Magnetic Resonance Imaging; Magnetna resonanca slikovna; Neoplasm Staging; Novotvorba, stadij; rak (medicina)