Primerljivost delovnopravnega varstva v različnih oblikah zaposlitve - Kresal, Barbara (Delavci in delodajalci, 2012)
Prispevek obravnava problem segmentacije oz. dualizma na trgu dela, ki povzroča neenakosti v ravni delovnopravnega varstva delavcev v različnih oblikah zaposlitve. Nestandardne, fleksibilne oziroma prekerne zaposlitve postavljajo delavce v bolj negotov položaj z slabšim delovno in socialnopravnim položajem. Kriza je ta problem le še zaostrila. Prispevek kritično analizira koncept t.i. 'enotne' pogodbe o zaposlitvi. Oblikovani so predlogi za izboljšanje veljavne pravne ureditve glede različnih oblik zaposlitve ter njene interpretacije in implementacije v praksi.
Keywords: delovno pravo; fleksibilnost; pogodbe o zaposlitvi; pravno varstvo; trg dela; zaposlitev