Keynes, keynesianizem in razvojne spremembe sodobne države blaginje - renesansa ali zaton keynesianske teoretske paradigme - Kovač, Bogomir (Naše gospodarstvo, 2006)
Avtor razume Keynesa in keynesianizem kot model sodobne ekonomske znanosti z vidika določenega raziskovalnega programa. Keynesovega dela in različnih razlag le-tega ne moremo vrednotiti brez razprave o napredku sodobne znanosti in politični ekonomiji njene ideologizacije. Politika in ideologija in ne makroekonomija sta temelj Keynesovega prispevka k sodobni ekonomiji. Zato je keynesianizem preživel predvsem v okviru sodobne države blaginje. Keynes ni niti liberalni zanikovalec države niti liberalni zagovornik pogodbene države, zato lahko njegov normativni pristop predstavlja izhodišče za prehod od socialne k liberalni državi blaginje.
Keywords: Keynes, John Maynard, 1883-1946; keynesianizem; ekonomske teorije; neoklasična ekonomska teorija; država blaginje; socialna država; welfare state