Grizolda in maček - Šribar, Luna J. (knjige, 2023)
Elsa živi sama z očetom. Ta se večino časa ne zmeni zanjo in je izgubljen v svojem svetu, ona pa pred sivim vsakdanjikom in težavami beži v risanje ter družbo edinega prijatelja Rolanda. Grizolda in Maček se potepata po čarobnem Gozdu, polnem skritih pasti, čudnih bitij in skrivnostnih pripetljajev. Potem pa se nekega dne obe zgodbi usodno prepleteta … Grizolda in Maček je prvi mladinski roman avtorice Lune Jurančič Šribar (1981) in je bil nominiran za nagrado modra ptica 2020. Bralci s knjigo vstopamo v bogato in brezčasno pokrajino nekega otroštva, ki je postavljeno pred mnoge preizkušnje.
Keywords: Fantastična bitja; Prijateljstvo; V mladinskem leposlovju; Vzporedni svetovi