Karyotypes of certain small mammals (Insectivora, Rodentia) from Macedonia - Zima, Jan (Scopolia, 1997)
Predstavljeni so standardni in pasasto obarvani kariotipi 14 vrst žužkojedov in glodalcev. Rezultati so osnovani na 99 primerkih, zbranih v zahodni Makedoniji: Sorex araneus, S. minutus, Neomys fodiens, Talpa stankovici, Dinaromys bogdanovi, Clethrionomys glareolus, Chionomys nivalis, Microtus arvalis, M subterraneus, Nannospalax leucodon, Apodemus sylvaticus, A. flavicollis, A. mystacinus in Dryomys mitedula.
Keywords: zoologija; zoology; mali sesalci; žužkojedi; glodalci; kariotipi; Makedonija; Republic of Macedonia