Grignan - Bučar-Miklavčič, Milena (knjige, 2022)
Sorta 'Grignan' je namenjena predelavi v olje. Zanjo je značilna počasna rast, krošnja pa je bolj pokončna in redka. To je sorta, ki zgodaj stopi v rodnost. Zaradi avtosterilnosti potrebuje za oploditev opraševalce. Dobri opraševalci naj bi bili 'Frantoio', 'Casaliva', 'Pendolino' in 'Leccino'. Rodnost je slabša do srednja, a konstantna. Plodovi se zgodaj začenjajo barvati, vendar neenakomerno. Vsebnost biofenolov v olju je srednja, tokoferolov pa nizka do srednja. Sorta je neobčutljiva na nizke temperature, pavje oko in oljčnega raka, občutljiva pa na napad oljčne muhe.Ključne besede: 'Bersan', 'Gargna', 'Gargnan', 'Gargnano', 'Negrar'
Keywords: elektronske knjige; Grignan (oljka); Kemijska sestava; molekularna genetika; Oljčno olje; oljka; rastlinska morfologija; sorte