Morfometrične analize vršajev planeta Marsa - za uporabo na Zemlji - Podobnikar, Tomaž (Raziskave s področja geodezije in geofizike, 2015)
277357312
Keywords: digital terrain model; digitalni model reliefa; geomorfometrija; geomorphometry; indeks večsmerne vidnosti; klasifikacija površja; Mars Express; multidirectional visibility index; progresivno Boolovo prekrivanje slojev; progressive Boolean overlay; surface classification; talus slopes detection; topografski atribut; topographic attribute; zaznavanje vršajev