Ciljana kompresija in povečava - Špeh, Patricija (Radiology and oncology (Ljubljana), 2001)
Ciljano kompresijo in povečavo uporabljamo, kadar želimo razjasniti sumljive nepravilnosti, ki so vidne na osnovnih mamogramih. Ciljana kompresija nam omogoči razmik tkiva, medtem ko povečavo največkrat uporabljamo za boljši prikaz mikrokalcinacij. Včasih pa obe kombiniramo.
Keywords: diagnostika; dojke; Mammography; mamografija; Radiographic magnification; Technology, radiologic