Uvajanje plavanja po Fredovi metodi v predšolskem obdobju in prvem razredu osnovne šole - Jazbec, Jure (Šport (Ljubljana), 2016)
Igre v vodi in plavanje so vsebine, ki so del kurikuluma za vrtce in učnega načrta v osnovni šoli že v prvem razredu. S plavanjem lahko uresničujemo nekatere globalne cilje. Da lahko uresničimo čim več ciljev, je pri poučevanju potrebno izbrati pravo metodo učenja. Menimo, da je za to starostno skupino zelo ustrezna Fredova metoda učenja, ki otrokom zagotavlja varnost in omogoča hiter napredek.
Keywords: classical swim teaching method; Fredova metoda učenja plavanja; Fred's swim teaching method; klasična metoda učenja; plavanje; predšolska vzgoja; preschool education; sport; swimming; šport; učenje plavanja