Pregled delovanja družinskih centrov v izbranih evropskih državah in okviri razvoja družinskih centrov v Sloveniji - Kuhar, Metka (Teorija in praksa, 2011)
Članek najprej predstavi koncept in značilnosti družinskih centrov kot javne dnevne sobe, utečene in zelo razvejane skupnostne prakse podpore družinam s predadolescentnimi otroki v številnih evropskih in neevropskih državah. Nato sta analizirana primera dobrih praks - nemški in švedski. Sledi prikaz izbranih slovenskih organizacij/programov s ponudbo za otroke in starše, za katere ugotavljamo, da se nobena ne približa ideji družinskega centra v smislu samoiniciirane skupnostne podpore družinam. V zadnjem delu odpremo razmislek o ovirah za razvoj družinskih centrov v Sloveniji pa tudi o njihovem družbeno-socialnem potencialu
Keywords: Družina; Family; child; Children; Otroci; Parents; Starši; Local communities; Lokalne skupnosti; Slovenia; Slovenija; družinski centri