Needles in a haystack - Graham, Todd (Javnost (Ljubljana), 2008)
Politični govor na spletu ni le domena politično usmerjenih razpravnih forumov, še zlasti ne vsakdanji politični govor, ki je bistven za javno sfero. Ljudje govorijo o politiki kjerkoli na spletu - od razprav o resničnostnih šovih do vrste drugih razpravnih žanrov. Potreba po upoštevanju teh razprav je pomembna, če hočemo zagotoviti bolj izčrpen pregled spletne diskurzivne pokrajine. Širjenje področja analize nas postavlja pred vrsto težav, na primer kako identificirati politični govor v ogromnem bazenu objav, kako presojati tak govor z vidika javne sfere in hkrati upoštevati njegov neformalni značaj. Članek se loteva teh vprašanj z metodološkim pristopom, ki poskuša identificirati, opisati in oceniti politični govor v nepolitičnih razpravnih forumih.
Keywords: politics; politika; javnost; komuniciranje; communication; politične komunikacije; politični govor; elektronski mediji; internet