Izziv: debatni klub za participacijo v današnji civilizaciji - Bajda, Urška (Šolska knjižnica, 2016)
Hkrati ko ugotavljamo, da se vse težje znajdemo v kaosu spletnih informacij, priznavamo, da postaja med vsemi pismenostmi za funkcionalnega posameznika poglavitna informacijska pismenost. V prispevku je predstavljena debata kot metoda kritičnega mišljenja, opisan je potek slovenskih osnovnošolskih debatnih turnirjev ter dodanih nekaj smernic za kritično vrednotenje informacijskih virov, s pomočjo informacijske komunikacijske tehnologije dostopnih na svetovnem spletu. Predstavljeno je tudi izvajanje interesne dejavnosti debatni klub. Avtorica se opira na prednosti izvajanja debate v šolski knjižnici kot mestu nahajanja in tudi kritičnega vrednotenja informacijskih virov.
Keywords: debatni klub; informacijska pismenost; kritično mišljenje; kritično vrednotenje; osnovne šole; svetovni splet; šolske knjižnice; učne metode