Nekateri prostorski vidiki telefonskega omrežja v Sloveniji - Kladnik, Drago (Geografski vestnik, 1997)
Telefonsko omrežje je pomemben del informacijsko-komunikacijske infrastrukture. Zlasti razširjene storitve pomenijo pravo revolucijo v družbeno-gospodarskem in tudi prostorskem razvoju. Na drugi strani je nasičenost s "klasično" telefonijo vse večja, zaradi različnih vzrokov pa je neenakomerno prostorsko razporejena. V prispevku analiziramo tudi mobilno telefonijo. Zaradi različnih tehničnih omejitev je vpliv obeh omrežij na razvoj informacijske tehnologije delno omejen.
Keywords: družbena geografija; human geography; infrastructure; infrastruktura; regionalni razvoj; Slovenia; Slovenija; telecommunication; telefonsko omrežje; telekomunikacije