Contributions of the macroion and counterions to the internal energy of fullerene electrolyte solutions - Škerjanc, Jože (Acta chimica slovenica, 2001)
Z reštivijo Poisson-Boltzmannove enačbe za sferični celični model raztopine fulerenovega elektrolita smo izračunali prispevek fulerenskega mkroiona in protiionov k elektrostatski energiji raztopine. Račune smo naredili za raztopine z mešanico protiionov, ki se ločijo tako po velikosti kot tudi po naboju. Rezulate podajamo v odvisnosti od koncentracije makroelektrolita in molskega ulomka protiionov.
Keywords: elektroliti; elektrostatska energija; fulereni; makroioni; modeli; protiioni; raztopine