Kvantitativni model vrednotenja geodiverzitete na podlagi raznolikosti in gostote elementov geodiverzitete na primeru kontaktnega krasa med Kočevsko Reko ter Kostelom - Stefanovski, Sašo (Dela - Oddelek za geografijo Filozofske fakultete v Ljubljani, 2020)
Članek prikazuje nov objektiven sistematičen pristop vrednotenja geodiverzitete na primeru območja med Kočevsko Reko in Kostelom. Metoda temelji na prostorski raznolikosti in gostoti elementov geodiverzitete ter obenem upošteva razgibanost površja. Metodo smo aplicirali na območju kontaktnega krasa, kjer smo evidentirali vroče točke geodiverzitete. Metodo smo na podlagi evalvacije ocenili kot primerno za vrednotenje geodiverzitete.
Keywords: digital elevation model; digitalni model višin; Dinarski kras; geodiversity; geodiverziteta; geomorfologija; geomorphology; karstology; krasoslovje; Slovenia; Slovenija