Gospodarske stvari. Važnost sadnega mlina po zimi. Skoraj vsi boljši gospodarji imajo dandanes mline za sadje mleti. V resnici je ta hvale vredna naprava velike važnosti, ako se pomisli, koliko se s tem prihrani nepotrebnega dela, in da se sadje, tako zmleto, bolje da iztiskati, kakor pa sicer nepravilno stolčeno. Vendar pa se rabijo ti mlini le par mesecev in ves drugi čas nerabljeni stojijo v kaki shrambi, včasi tudi po več let, ako sadje ne rodi. Nikakor bi ne bilo napačno, ako bi gospodarji take mline rabili ludi po zimi. Znano je, da povsod drv za kurjavo primanjkuje, a tudi premog se na deželi ne da tako lahko dobiti. In koliko je treba kurjave skozi celo zimo, da se kuha repa, krompir in korenje za klajo svinjam! Vkljub temu pa se dostikrat vse to premalo kuhano zmečkati ne da, in svinja, dobro rejena, je to-li izbirljiva, da vsak malo večji košček popusti in vsi ti ostanki pridejo navadno pod nič. Pomena je že vredno, da na tak način klaja ni popolnoma porabljena in tem bolj pomenljivo je, da se za kuhanje celih korenstev veliko več drv porabi. Nekateri sekajo repo pred kuhanjem s sekalom, toda vse bolj na drobno in hitreje se da zmleti s sadnim mlinom in se tudi veliko hilreje in bolje da skuhati tako, da svinja nobenih izbirkov ne more delati. V. H. Sejmovi. Dne 1. februvarija v Vojniku, Jurkloštru, Dobovi in Mariboru (tudi za konje). Dne 3. februvarija v Radgoni, pri Sv. Jakobu pod Kalobjem, v Lučanah, pri Sv. Juriju ob Ščavnici, na Spodnji Polskavi in Vidmu. Dne 4. februvarija na Bregu pri Ptuju (za svinje.) Dne 5. februvarija pri Sv. Pelru pri Sv. gorami.