Lociranje vodenja umetniške dejavnosti v osnovnih šolah v Združenem kraljestvu - Gregory, Peter (Revija za elementarno izobraževanje, 2017)
Z uporabo nekaterih gradiv, ki so bila zbrana kot del doktorske študije v šoli delujočih vodij umetniških dejavnosti v Združenem kraljestvu, predstavlja članek najnovejše in porajajoče se modele vodenja v umetniških dejavnostih. Podatki napovedujejo verjetne lastnosti oseb na vodilnih položajih in učinke na dejavnosti, s katerimi se ti posamezniki ukvarjajo. Kot študija primerov več kot dvestotih vodij umetniških dejavnosti so izzivi jasno predstavljeni. Bolj poglobljeno so proučeni skozi pogovore in razprave o odnosih do umetnin in njihove uporabe pri učencih v razredu, pa tudi z analizo zapisov na papir, ki jih vodje pripravljajo. Prispevek se zaključuje s svežo analizo tipov vodij umetniških dejavnosti, ki smo jih srečali, in predstavljenih priložnosti za tiste, ki bi jih zanimalo ta predmet razvijati dalje % za vlado, izobraževalce učiteljev in vodje same. Raziskava odpira pomembna vprašanja za tiste, ki bi se morda želeli učiti iz situacije v Združenem kraljestvu.
Keywords: osnovne šole; primary school; učitelji; art leader; izobraževanje učiteljev; visual art; United Kingdom; vodenje; likovna vzgoja; visual arts; likovna umetnost; Združeno kraljestvo