Čar vina - Rozman, Jože (knjige, 2022)
Čar vina je pripoved o osebnem odnosu avtorja do vina in vseh njegovih razsežnostih, o estetskih, filozofskih in socioloških dimenzijah vina, ki zmorejo vsakomur približati to civilizacijsko dobrino, brez katere si današnjega sveta in življenja ne moremo zamišljati.
Keywords: enologija; Eseji; kultura pitja; kulturna zgodovina; Vinarstvo; Vino