Slika in zgodba - Peruško, Tatjana (Primerjalna književnost, 2007)
Razprava se ob analizi pripovedi italijanskega pisatelja Antonia Tabucchija, "uokvirjeni" z Velázquezovo sliko Las Meninas, osredotoča na vlogo ikoničnih elementov v narativnem besedilu. Intertekstualne in intersemiotične razširitve v Tabucchijevi pripovedni anamorfozi se zgrinjajo okoli metafore obračanja, ki se nanaša na problem pogledov in tolmačenj tako v razmerju do eksistencialnega labirinta kakor tudi besedila oziroma slike.
Keywords: Tabucchi, Antonio, 1943-; Velázquez, Diego Rodriguez de Sylva y, 1599-1660; književnost; literature; slikarstvo; art of painting; intersemiotičnost; intertekstualnost; Intertextuality; italijanska književnost