Practicing multi-sited ethnography - Della Puppa, Francesco (Dve domovini, 2024)
Avtor v prispevku predstavlja uporabo etnografske metode in poglobljenega narativnega intervjuja na več lokacijah pri raziskovanju transnacionalnih migracij med Bangladešem in Italijo. Izhajajoč iz sayadovske perspektive preučuje načine dostopanja do transnacionalnega raziskovalnega polja, dinamiko anticipatorne socializacije pri intervjuju v transnacionalnem prostoru ter možnosti za kolektivno sociološko samoanalizo in konstrukcijo družinskega spomina, ki jih ponuja poglobljeni intervju. Na koncu se posveti tudi posledicam uporabe jezikovnih prevajalcev za etnografsko delo in interpretativno raziskovanje.
Keywords: Bangladeš; etnografija; medjezikovno posredovanje; metodologija; migracije; poglobljeni intervjuji; refleksivnost; transnacionalizem; večprizoriščna etnografija