Slovenski anarhist Karel Anton Potisek v Salzburgu - Rozman, Franc (Zgodovinski časopis, 1986)
Avtor na podlagi arhivskega materiala opisuje delovanje slovenskega radikalnega socialnega demokrata Karla Antona Potiska, ki se je v letih 1885 do 1888 politično udejstvoval v delavskoizobraževalnem društvu v Salzburgu, bil preganjan, stalno menjaval službo in tako njegov primer prikazuje usodo večine takratnih delavskih agitatorjev. Za nas je zanimivo, ker je bil Potisek Slovenec in v slovenskem delavskem gibanju neznan.
Keywords: biografija; history of workers' movement; Potisek, K.A.; Slovenci; zgodovina delavskega gibanja