Slip flow of nanofluids between parallel plates heated with a constant heat flux - Öztürk, Ayşegül (Strojniški vestnik, 2016)
Predstavljena študija preučuje stacionarni, polno razviti laminarni tok in prenos toplote v nanofluidih med vzporednima ploščama, ogrevanima s konstantnim toplotnim tokom. V literaturi je dostopnih veliko študij toka plinov in kapljevin v mikrokanalih, po drugi strani pa obstaja le malo študij vpliva nanodelcev v osnovnem fluidu na drseči tok. Namen predstavljenega dela je zato analitična preiskava vpliva nanofluidov na drseči tok ter razkrivanje vpliva različnih parametrov na tok in prenos toplote.
Keywords: drseči tok; faktor drsenja; nanofluidi; nanotekočine; Nusseltovo število; vzporedna plošča